1/1

A new double-storey family home in urban Melbourne. The tight block demanded a sensitive treatment of the available natural daylight, regulatory building setbacks and general amenity. The house is massed in response to these requirements.

 

A ground floor courtyard is carved halfway along the length of the house to provide visual relief and a wash of light to the link space between the sitting and living areas.

 

The large living and kitchen spaces on the ground floor open out to a private terrace and pool.

On the first floor is a study, generous master bedroom suite and two children's bedrooms overhang the rear terrace and pool.

 

The home provides open, flexible and sensible spaces for comfortable inner-city living. The result is a confident yet subtle response to an expansive brief.